Poradna Whirlpool JT 369 SL

Autor: | Vloženo: 11.11.2012 000 17:58 | Témata: Poradna Whirlpool JT 369 SL

Nahradí klasickou troubu?

Mám malý byt a hledám řešení jak ušetřit místo. Napadlo mě, pořídit do kuchyně troubu, která bude plnit účel mikrovlnky i klasické trouby. Máte nějaké zkušenosti? Cukroví, zapékání, pečení masa (cca 1kg)..peču ráda, tak se bojím abych nenaletěla..Díky moc za reakce.
Petra

  • mandus

    mandus

    12. listopadu 2012

    Pokud pečete ráda, doporučil bych asi raději klasickou troubu. Přeci jen zde to nepeče zespodu, respektive na krisp se vyuřžívá toho, že se crisp talíř ohřeje a mělo by to fungovat podobně. Na crisp jsou ale použity i mikrovlny - je tedy potřeba změnit návyky a recepty - to se týká hlavně placek a podobně. Pečení masa, brambor je relativně OK.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. listopadu 2012

    Dobrý den, já jsem měla stejný problém - malý byt bez vestavěné trouby, tak jsem to vyřešila přesně tak, jak teď zvažujete. Tato trouba vám nahradí i klasickou pečicí troubu, jen je třeba počítat s tím, že v ní neupečete tolik věcí najednou - třeba cukroví - do klasické trouby hodíte dva velké plechy, sem jeden malý. Záleží na tom, kolik máte strávníků, pro dva to úplně stačí. Zapékání, pečení všechno jde, jen je třeba akceptovat to, co zde již napsal mandus - nefunguje to jako klasická trouba, je tam horký vzduch, gril a pak funkce s mikrovlnami, kterým je třeba přizpůsobit nádobí a návyky. (třeba při mikrovlnách nesmíte nic zabalit do alobalu, atd.) Jinak já chleba upeču na horkém vzduchu bez problémů, placky taky dělám na plechu na horkém vzduchu, pokud chcete péct i s mirkovlnami, můžete si koupit pečicí formy ze silikonu - mám jednu na dort - skleněné dno a oddělávací silikonový okraj, a je výborná. Zapákané těstoviny můžete na konci pogrilovat, grilování masa trvá v troubě docela dlouho (a hlavně si zasviníte celý spodek trouby), ale jde to. Klasické pečení masa - buď horký vzduch nebo třeba ve skle gril a mikrovlny. Jako lepší než klasická trouba to není, ale pokud máte v kuchyni opravdu málo místa a učíte se ráda nové věci - používat crips talíř, péct s mikrovlnami, grilovat s mikrovlnami, vaření v páře, tahle trouba nabízí rozumný kompromis.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (14)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.